Begeleiding

Acteon Begeleiding

Zijn er problemen met het vasthouden van een dagritme, het rondkomen met het huishoudgeld of is hulp nodig bij sociale contacten? Voor mensen voor wie het lastig is om in het dagelijks leven alles te overzien biedt Acteon Thuiszorg begeleiding op maat. Vanuit dezelfde praktische invalshoek die we hanteren bij het bieden van Huishoudelijke Hulp.

We helpen daar waar nodig, zijn standvastig wanneer noodzakelijk en bieden een vangnet wanneer cliënten zelf de regie weer nemen. Onze ervaren medewerkers bieden een gedegen aanpak en zijn goed in luisteren. Maar ze zijn bovenal positief ingesteld, in elke situatie.

 

Acteon Begeleiding is gebaseerd op onze jarenlange ervaring met kwetsbare groepen aan wie we Huishoudelijke Hulp en Praktische Begeleiding bieden. Onze medewerkers bieden begeleiding bij praktische zaken uit het dagelijkse leven: het huishouden, sociale contacten, psychisch welzijn en persoonlijke verzorging. We werken stap voor stap vanuit een duidelijk begeleidingsplan aan laagdrempelige, haalbare doelen, zodat de cliënt succeservaringen opdoet en met meer zelfvertrouwen weer verder kan. Dat doen we met een duidelijk doel: het vergroten van de zelfredzaamheid (verandering en groei) of stabiliteit en behoud van reeds geleerde vaardigheden (complexe zorg bij chronische problematiek).

 

De praktische aanpak van Acteon Begeleiding is onderscheidend. Centraal in onze aanpak staat efficiënte, praktische, zinvolle hulpverlening. We doen wat nodig is, niet meer, maar zeker ook niet minder. Dat doen we stap voor stap en in de juiste volgorde. Zo zorgen onze medewerkers altijd als eerste voor het verminderen van de draaglast. De praktijk heeft ons geleerd dat het geen zin heeft om aan de psyche te werken als daar nog geen ruimte voor is. Daarom creëren we eerst overzicht in het huishouden of administratie en nemen we bijvoorbeeld tijdelijk telefoontjes met instanties over. Zo creëren we rust en ruimte en zetten dan pas de volgende stap naar het vergroten van de draagkracht. Met als resultaat een reductie van vermijdbare terugval.

 

We geloven daarnaast dat samenwerken in de keten een belangrijke voorwaarde is voor succesvolle begeleiding. Pas als alle randvoorwaarden zo goed als mogelijk zijn ingevuld (gezondheid, vrije tijd, netwerk, schulden, toeleiding naar arbeid) kan er daadwerkelijk worden gewerkt aan een stabiele situatie. Als we een stabiele situatie bereiken, onderscheiden we ons ook.

 

We durven de begeleiding af te bouwen of te stoppen als onze begeleider het vertrouwen heeft dat de cliënt op eigen benen verder kan. Dit betekent niet dat alle doelen behaald moeten zijn of dat de cliënt alles kan, maar dat de cliënt verder kan leven zoals ieder ander. Met vallen en opstaan, maar met aanvaardbaar risico voor de cliënt zelf en zijn of haar omgeving.

 

Waarom kiezen voor Acteon begeleiding?

Regionaal georganiseerd

Praktische invalshoek

Stap voor stap ondersteunen

Doen wat nodig is

Met een positieve instelling begeleiding op maat

Voor al uw vragen kunt u onderstaand formulier invullen en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

    Uw naam (verplicht)

    Uw e-mail (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht